Wybierz mentora kariery i szukaj pracy skuteczniej!

68648 10200272931211784 851708330 n

Szukanie nowej pracy lub wybór studiów Cię przytłacza?

SABK  współpracuje z doświadczonymi doradcami, psychologami i coachami, którzy na co dzień wspierają studentów i absolwentów oraz osoby doświadczone zawodowo w osiąganiu celów związanych z pracą i karierą. Mamy grono zadowolonych Klientów, lata praktyki zawodowej oraz doskonałą znajomość rynku pracy i edukacji.

Jeżeli stoisz przed wyborem uczelni i kierunku studiów, szukasz pracy lub chcesz ją zmienić, zapraszamy Cię na indywidualne spotkanie z wybranym specjalistą. Możesz z nami spotkać się bezpłatnie podczas VIII ATP JOBBING na wstępną konsultację. Jesteśmy dostępni dla Ciebie przez cały rok. Poznaj nas!

Specjaliści współpracujący z SABK [w kolejności alfabetycznej]

Justyna Bednarczyk-Wilgos

10  lat doświadczenia jako doradca kariery i psycholog pracy, ok. 7-letnie doświadczenie przy projektach AC/DC jako asesor  / specjalista ds. rozwoju zawodowego SWPS

Wykorzystywane narzędzia / posiadane uprawnienia i certyfikaty / specjalizacja:

Licencja doradcy zawodowego I i II stopnia,  praktyczna znajomość testów psychologicznych wykorzystywanych przy ocenie potencjału osobowościowego  m.in. CISS, FCZ-KT, EPQ-R, NEO-FFi, NEO –PI-R, KKS, Apis, uprawnienia do prowadzania szkolenia „Szukam Pracy” oraz programu Spadochron. Terapeutka (I st.) w zakresie Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniach (TSR), Konsultantka testów psychometrycznych firmy Assessment System Poland wykorzystywanych w diagnozie, tworzeniu ścieżek kariery jak również w identyfikacji i rozwoju ludzi na podstawie ich talentów.

Sylwia Byszewska

4 lata doświadczenia w pracy doradcy zawodowego i psychologa/ aktualnie pracuje w Centrum Szkoleń i Doradztwa Zawodowego UKSW

Wykorzystywane narzędzia / posiadane uprawnienia i certyfikaty / specjalizacja:

Posiada uprawnienia i doświadczenie w wykorzystywaniu Kwestionariusza Uzdolnień Przedsiębiorczych oraz testów psychologicznych Polskiego Towarzystwa Psychologicznego w tym m.in. diagnozujących temperament, cechy osobowości, zainteresowania, kompetencje społeczne, style radzenia sobie ze stresem, inteligencję emocjonalną. Posiada również uprawnienia i doświadczenie w prowadzeniu licencjonowanego programu dla osób szukających pracy i zmieniających zawód Spadochron oraz programu Indywidualny Plan Działania. Dodatkowo posiada uprawnienia i doświadczenie w stosowaniu: Racjonalnej Terapii Zachowania (RTZ), Treningu Zastępowania Agresji (ART) oraz treningu kreatywności. Obecnie w trakcie zdobywania certyfikatu trenerskiego Ośrodka Pomocy i Edukacji Psychologicznej INTRA.

Aneta Jendrzejczak-Fabisiak

International Coach ICC, trener, doradca w karierze/ Koordynator ds. rozwoju kompetencji i kariery na Uczelni Łazarskiego

-certyfikowany coach International Coaching Community;
-trener/szkoleniowiec (kwalifikacje zdobyte w Szkole Trenerów Biznesu INTRA - Biznes oraz w trakcie studiów podyplomowych na kierunku “Trenerstwo i coaching”);
-wykształcenie psychologiczne (uzyskane na Uniwersytecie Warszawskim);
-uprawnienia do przeprowadzania testów psychologicznych;
-uprawnienia do opracowywania profili osobowych z użyciem metodologii Extended DISC,
-ukończone szkolenie dla asesorów AC/DC.

Sylwia Kociszewska

Coach, psycholog, doradca w karierze.

Wykorzystywane narzędzia / posiadane uprawnienia i certyfikaty / specjalizacja:

Dyplomowany coach i psycholog, terapeutka TSR (II st.). Pracuje doradczo zarówno z osobami wchodzącymi na rynek pracy (szkoły średnie, policealne, wyższe), jak również z profesjonalistami z doświadczeniem zawodowym (w formule spotkań osobistych i on-line). Wykorzystuje narzędzia psychometryczne w celu prognozowania predyspozycji oraz dopasowania kandydata do roli zawodowej: NEO-PI-R, PROKOS, KKS, CISS, FCZ-KT, IVE, GSES, COPE. Kierowała Biurami Karier SWPS i partnerskiej uczelni WSNHiD (związana z SWPS w latach 2005-2013), pracowała jako konsultant w agencji public relations (2003-2004). Współzałożycielka Stowarzyszenia na rzecz Akademickich Biur Karier (SABK). Doświadczony koordynator projektów (m.in. IT, UE, PR, edukacyjnych). Posiada w doświadczenie w rekrutacji kandydatów do pracy. Jako doradca kariery współpracuje z AP Edukacja Biuro Karier, WSTI (projekt "Informatycy w biznesie") oraz SABK. Licencja Prince2 Foundation i trenera szkolenia "SPADOCHRON".

Anna Kosińska

Wykorzystywane narzędzia / posiadane uprawnienia i certyfikaty / specjalizacja:

Certyfikowany Coach ICC, doradca w karierze z wieloletnim stażem pracy. Koordynator ds. rozwoju zawodowego i współpracy z biznesem w Dziale Praktyk i Karier Uczelni Łazarskiego, ze Stowarzyszeniem związana od początku jego istnienia. Posiada uprawnienia do opracowywania profili osobowych z użyciem narzędzi psychometrycznych: Extended DISC oraz Thomas International. Specjalizuje się w zakresie: konsultacji dokumentów aplikacyjnych, skutecznych metod poszukiwania pracy, planowania ścieżek kariery oraz rozwoju zawodowego. Ukończyła liczne szkolenia rozwojowe m.in.: "Zarządzanie sobą i innymi w czasie", "Assessment/Development Center€" trening dla asesorów", "Proces rekrutacji i doboru pracowników". Zdobytą wiedzę doskonaliła w praktyce prowadząc liczne rozmowy rekrutacyjne.

Ewa Łupińska-Anisimowicz

6 lat doświadczenia w pracy doradcy w karierze / AWF Warszawa

Wykorzystywane narzędzia / posiadane uprawnienia i certyfikaty / specjalizacja:

Psycholog (absolwentka Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie), trener (absolwentka Szkoły Treningu i Warsztatu Psychologicznego w Ośrodku Pomocy i Edukacji Psychologicznej INTRA w Warszawie), doradca w karierze (specjalista w Biurze Zawodowej Promocji Studentów i Absolwentów AWF). Prowadzi:
– Indywidualne sesje doradcze dopasowane do potrzeb klientów
– Przygotowanie do udziału w procesie rekrutacyjnym
– Diagnozę profilu osobowościowego z wykorzystaniem narzędzi psychometrycznych
– Usługi doradcze związane z poszukiwaniem i zmianą pracy
– Konsultacje w zakresie redagowania dokumentów aplikacyjnych
– Szkolenia grupowe

Katarzyna Nowak

6 lat doświadczenia w pracy doradcy zawodowego / Specjalista ds. szkoleń i rozwoju zawodowego w Biurze Karier Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego

Wykorzystywane narzędzia / posiadane uprawnienia i certyfikaty / specjalizacja:

Doradca zawodowy/kariery (absolwentka Podyplomowego Studium Doradztwa Zawodowego i Zarządzania Kompetencjami w SGH), socjolog, licencjonowana trenerka programu SPADOCHRON (610/W/2007), prowadzi doradztwo indywidualne oraz zajęcia grupowe dotyczące planowania kariery i poszukiwania pracy, jak również szkolenia z zakresu rozwoju osobistego (m.in. radzenie sobie ze stresem, asertywna komunikacja). Absolwentka Instytutu Stosowanych Nauk Społecznych UW i Szkoły Trenerów Biznesu Intra, w trakcie studiów psychologicznych. Uprawniona do pracy z wykorzystaniem Kwestionariusza Uzdolnień Przedsiębiorczych oraz Indywidualnego Planu Działania (NFDK).

Karolina Rumińska

4 lata doświadczenia w pracy doradcy zawodowego / Centrum Szkoleń i Doradztwa Zawodowego, Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie

Wykorzystywane narzędzia / posiadane uprawnienia i certyfikaty / specjalizacja:

Doradca ds. rozwoju zawodowego posiadający uprawnienia do realizacji programu Spadochron i szkolenia Kurs inspiracji. Ma także licencję upoważniającą do stosowania narzędzi Indywidualny Plan Działania oraz Kwestionariusz Uzdolnień Przedsiębiorczych. Ukończyła studia z zakresu psychologii społecznej w zarządzaniu rozwojem zawodowym.

Izabela Surmacz

Doradca kariery z 6-letnim doświadczeniem, trener rozwoju kompetencji indywidulanych i społecznych / koordynator projektów rozwojowych w Biurze Karier w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej

Wykorzystywane narzędzia / posiadane uprawnienia i certyfikaty / specjalizacja:

Doświadczony trener kursu planowania kariery SPADOCHRON. Konsultantka testów psychometrycznych brytyjskiej firmy ConsultingTools, wykorzystywanych w diagnozie i rekrutacji talentów. Posiada doświadczenie w rekrutacji oraz w budowaniu zespołów z zastosowaniem narzędzi psychometrycznych. Ukończyła kurs trenerski ‘Lego-Logos’ przygotowujący do pracy nad rozwojem myślenia krytycznego.

Agnieszka Walerysiak

4 lata doświadczenia w pracy doradcy zawodowego / Koordynator Centrum Karier Collegium Civitas

Wykorzystywane narzędzia / posiadane uprawnienia i certyfikaty / specjalizacja:
doradca zawodowy, licencjonowany trener szkolenia „Spadochron” (szkolenie z zakresu planowania kariery i poszukiwania pracy).
Specjalista z zakresu rekrutacji (szkolenia indywidualne i grupowe):
przygotowanie profesjonalnego CV, listu motywacyjnego
trening rozmowy kwalifikacyjnej